luni, 17 februarie 2014

M.I.S.A. sau Preotul??

Saptamana trecuta, o copila de 15 ani a fugit de acasa ca sa isi caute sensul in viata. Nu e primul si nu va fi nici ultimul copil care face asta, din pacate. Trist e ca parintii copilei nu au observat nimic schimbat in comportamentul ei care sa duca la preintampinarea evenimentului nedorit.

Ce e de apreciat in toata povestea asta e implicarea reala a mass-media, care in ultimul timp s-a ocupat doar de cancan (vezi telenovela Dragusanu) si de balacareala politica (USL / o noua mizerie).

Intrigarea mea vine din faptul ca fata a fugit de acasa la o manastire. Din cate stiu eu, nu iti trece prin cap sa te faci calugarita peste noapte, si mai ales fara sa fii indrumata spre asta. Plus faptul ca sa dus chitita la o anumita manastire, ca deh, copiii de acum ori sunt mari amatori de Facebook, ori au duhovnic, ridicol.

Ce popa, preot si mai stiu eu ce cadru in armata B.O.R. consiliaza un copil nevinovat fara acordul familiei? Acesti asa-zisi indrumatori spirituali s-au transformat in ultimul timp in noi GURU ai neamului, sfatuiesc lumea, fac afaceri de succes, sunt foarte foarte MESERIASI, daca pot spune asa.

Pe langa faptul ca nu au facut nimic ca fata sa isi gaseasca linistea in sanul familiei, biserica si ai sai slujitori au ascuns autoritatilor adevarul, chiar au mintit cu nesimtire ca nu stiu nimic despre copila.

Cineva in toata aceasta poveste minte, manipuleaza sau, mai rau, acopera ceva urat. Politia pare a proteja sau musamaliza ceva urat, ceva care trebuie scos la vedere pentru a proteja alti copii nevinovati care oricand pot cadea in capcanele vietii si a oamenilor fara scrupule.

Există un beneficiu al întâmplării cu fetita asta, Iulia Ionescu, fugita de acasă si gasita in tren, după ce manastirea la care se ascunsese a trimis-o inapoi, probabil de frica repercusiunilor legale. Beneficiul e acela ca poate asa incep sa inteleaga si altii cat de nelalocul ei este indoctrinarea religioasa care se practica deja de peste 20 de ani in scolile publice din Romania.


 Aceasta intamplare ma face sa ma intreb: care e diferenta intre acest DUHOVNIC si GURU GREGORIAN BIVOLARU (M.I.S.A)? Si M.I.S.A. lua copiii din sanul familiei pentru a-i "sfatui"...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu