joi, 8 mai 2014

Festivalul Luminii Hunedoara 2014


Ce este festivalul luminii?
Un alt fel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă creată timp de cateva ore, o idee, zeci de mii de lumânări.
Este un proiect sincron ce se desfasoara in peste 22 de judete din Romania.

Cine organizeaza festivalul luminii?
Copii, tineri și adulți, voluntari de toate vârstele, membri ai Organizației Naționale "CERCETAȘII ROMÂNIEI". (www.scout.ro)
Marea majoritate a cercetașilor implicați în desfășurarea acestui eveniment sunt tineri sub 18 ani, organizați în echipe, pentru fiecare locație, sub îndrumarea și coordonarea adulților, lideri în cadrul organizației de voluntariat.

Ideea a apărut...
În 2004, câțiva cercetași din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de frumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când, clujenii prezenți au așezat pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor cat și dorința de a deveni realitate.

De ce?
Pentru a oferi tinerilor implicați o educație non-formală, prin responsabilizarea lor și dezvoltarea abilităților de organizare în cadrul unui eveniment național. 
Pentru a oferi comunităților locale un eveniment în cadrul căruia tinerii au posibilitatea de a se manifesta prin diferite forme de artă iar participanții se pot deconecta timp de 2 ore, de la problemele și stresul de zi cu zi, bucurându-se de atmosfera creată.

Festivalul Luminii Promo- un filmulet dragut, cu tineri inimosi

In Hunedoara: Parcul Tineretului ora 18.00, plus o mare surpriza la ora 22.00

Cercetasii Hunedoreni dau din nou startul numaratorii inverse pentru Festivalul Luminii, fiind deja la a 5-a editie. 

In colaborare cu Primaria Municipiului Hunedoara, tinerii pregatesc comunitatii locale un festival simplu dar special, unde copiii, tinerii si nu numai se vor avea parte pentru cateva ore de o imagine desprinsa din povesti. 

Anul acesta, peste 5500 de gulgute (cutiute origami cu lumanari) vor lumina aleile Parcului Tineretului, lumini ce vor fi aprinse odata cu lasarea serii. Desi motto-ul festivalului este "redescopera frumusetea lucrurilor marunte" pe langa cele 5500 de gulgute tinerii cercetasi alaturi de voluntari pregatesc cateva ateliere si standuri la care hunedorenii sunt invitati sa participe incepand cu orele 18:00. 
Printre aceste ateliere se regasesc si cele de anul trecut cum ar fi: 


  • Tea-Room in aer liber
  • Face-painting pentru copii
  • Jocuri 
  • concert folk 
dar si cateva ateliere noi: tir cu arcul, noduri utile etc. 
Pe langa aceste ateliere, cercetasii hunedoreni pregatesc cateva surprize participantilor, completand astfel programul din anii trecuti. Odata cu inchiderea atelierelor, dam start momentului imagine cu lansarea lampioanelor, cei prezenti vor avea parte de un spectacol inedit despre care nu va dam prea multe detalii sperand sa ramana o surpriza, dar lasam doua indicii pentru a va convinge: umbre si foc.
Trebuie sa aratam tarii si lumii intregii ca avem locuri frumoase, oameni implicati si tineri de valoare. 
Hunedoara traieste prin oamenii ei, vorba ai veche,de imi place mie:Omul sfinteste Locul.

Gata oricand,
     Erika Demeter-Coordonator departament imagine Festivalul Luminii 2014
     Pentru sugestii si pareri, click aici

Staff local,
Szabo Alexandra- Coordonator
Demeter Erika- Coordonator Imagine/promovare
Laurian Gherman- Sef Centru Local Hunedoara

















Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu