vineri, 25 iulie 2014

Asa Profesori, Asa Elevi, atunci de unde atatea asteptari?

Vorba multa saracia omului. Anul asta fura multi, dar prosti.
Avem asteptari uriase de la elevii romani, dar aproape toata lumea nu vrea sa vada haosul si debandata din sistemul de invatamant.

 Profesorii noi sunt slab pregatiti, doar vin de pe bancile aceluiasi sistem in care vor sa intre. Scolile, in marea lor majoritate sunt prost dotate si in paragina, alea care inca nu au fost deja inchise.
Vechii profesori sunt fie ignorati (daca nu s-au manjit politic) fie, satui de mediocritatea care ii inconjoara, au renunta lupta si merg mai departe din inertie in asteptarea unei pensii. Pensie de mizerie, cam cum le-a fost si salarul toata viata.

Tineretul are modele Mondiale, nu modele Eminesciene. Fie ca aleg sa muncesca la Stat, fie la Privat, toti vor acelasi lucru: Bani multi si munca putina. Stiu toti vrem asta, dar e distanta mare intre a vrea si a putea, ca doar nu suntem toti cu MIR in Frunte ;)
 ''Rezultatele examenului de titularizare au fost publicate pentru fiecare judet in parte de catre Ministerul Educatiei. Oficialii au anuntat ca 48,66% dintre candidatii care s-au prezentat la examen au luat note peste 7, inainte de depunerea contestatiilor (cu aproape 1 punct procentual mai multi decat anul trecut). Pentru a se putea titulariza - adica pentru a se angaja pe perioada nedeterminata - candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la inspectia la clasa. Pentru a fi angajati ca suplinitori, este suficienta o nota de minimum 5, obtinuta anul acesta de 79,88% dintre candidati (la fel ca anul trecut).

Rezultatele examenului de titularizare 2014 sunt aproape identice cu cele de anul trecut. 48,66% dintre candidati au obtinut note peste 7 la titularizare (fata de 47,78% anul trecut) si 79,88% au luat note peste 5, inainte de contestatii, la proba scrisa a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din data de 21 iulie. Spre comparatie, anul trecut 79,89% dintre candidati au obtinut note peste 5, inainte de solutionarea contestatiilor.''hotnews.ro
 Toate aceste lucruri rele din sistemul de invatamant romanesc sunt creatia oamenilor politici din ultimii 25 de ani. Un popor needucat si fara minte e usor de condus si manipulat, dovada e si Parlamentul de acum, Parlament votat pe o galeata,o sapca sau un kil de zahar. :(
 Ca bonus avem si un Plagiator prim ministru

2 comentarii :