vineri, 19 septembrie 2014

Cand ai fost la Biblioteca ultima data?

Vara asta au fost doua isterii care s-au viralizat pe online, sau mai bine zis pe Facebook.
Una a fost Ice-Bucket-Challenge iar cealalta ''Zi-mi 10 carti care le-ai citit''.
Ma lasi, care 10 carti frate, ca daca ar fi citit zece carti nu ratau atatia Bacul. M-am uitat pe listele celor care s-au gandit ei sa se dea rotunzi ca au citit cartile alea, erau niste titluri bombastice acolo de parea ca toti au sa fie absolventi de Harvard. Zic... Ba esti prost, te baga Eminescu in ceata si tu citesti ''Alchimistul'' lui Paulo Coelho

A naibii daca era vreun titlu, macar din lista cartilor vandute cu tirurile de cei de la Adevarul, ale de se vindeau la 11lei kilu impreuna cu ziarul. Macar unele din ele apareau si in materia de BAC.

 Revin la Intrebarea: Cand ai fost la Biblioteca ultima data? 

Eu recunosc, de cand am terminat facultatea nu am mai pus piciorul intr-o biblioteca. Poate nici in timpul facultatii nu as fi intrat daca avem acces la informatie ca acum.
Acum e usor sa gasesti o carte, intri pe Google cauti titlu si gata, poate cartile de specialitate sunt mai greu de gasit, dar cele de literatura, de orice fel, le gasesti usor online. Iar cu smartphone-ul ai cu tine mii de carti la un click distanta.

Trist e ca multe carti din bibliotecile orasenesti, zac nefolosite, ar putea fi trimise la tara la bibliotecile satesti, cei de acolo nu au internet ca burghejii de la oras. Desi cretinul de Ponta zice ca ''toti copii stiu sa umble pe calculator'', un prost ordinar.

Sunt copii care inca invata la lumanare, merg kilometri pe jos pana la scoala, merg la W.C. in fundul curtii scolii, iar Plagiatorul bate campii, ca face reforma si investitii in Educatie.
 Ei au nevoie de cartile din Biblioteci, ei nu au net la crasma din sat, ei nu dau check-in la munca campului, dar pot citi o carte cu placere si pot aprecia invataturile din carti,  nici abecedare nu au mai primit anul asta. :(
Dragi bibliotecari, faceti-va utili si solicitati sefilor vostrii trimiterea cartilor catre colegii bibliotecari de la tara, aia putini care mai sunt. Sunt mult mai utile acolo. Probabil sunt multe zile cand nu intra nimeni intr-o biblioteca la oras, dar un copil de la sat s-ar bucura enorm la primirea unei carti, parerea mea.




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu